به گزارش مشرق به نقل از رسا، حضرت آيتالله ناصر مکارم شيرازي از مراجع تقليد، شب گذشته در ديدار شماري از دانشجويان واحد بين الملل دانشگاه علوم پزشکي شيراز، پرديس کيش با اشاره به جايگاه علم گفت: علم در اسلام از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
وي با بيان اينکه اسلام از محيط فاقد علم و دانش برخواست، اظهار داشت: عربستان در عصر جاهليت بسيار عقب افتاده بود؛ اما اسلام از آنجا برخواست و نداي علم و دانش داد که اين خود يک معجزه الهي است.
اين مرجع تقليد با بيان اين که اسلام حمايت عجيبي از علم و دانش دارد و ارزش مرکب قلم دانشمندان را از خون شهيدان بالاتر شمرده است، افزود: دين سبب نهضت علمي در کشور شد و محيط اسلام کانون علوم و دانشهاي مختلفي همچون علوم پزشکي، هيات، فيزيک، فقه و اصول شد و جنبش علمي را ايجاد کرد.
وي تاکيد کرد: يکي از مسائل مهمي که دانشجويان ايران بايد بدانند اين است که نهضت علمي در صدر اسلام از مشرق آغاز شد و مشرق زمين خود توليد کننده همه علوم بود؛ اما متاسفانه بعدها ديديم که اين روش عکس شد و علم از مغرب زمين به مشرق زمين رفت.
حضرت آيتالله مکارم شيرازي يادآور شد: کتاب قانون ابن سينا بيش از 300 سال در مراکز علمي و دانشگاهي اروپا تدريس ميشد که اين خود دليل محکمي بر نهضت علمي در اسلام و مشرق زمين دارد.
وحدت حوزه و دانشگاه بايد بيش از گذشته باشد
وي در بخش ديگري از سخنان خود به وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و افزود: وحدت حوزه و دانشگاه در گذشته بهتر از حال بود؛ زيرا ما خود توليد کننده علوم بوديم و همه علوم را توليد ميکرديم به همين دليل وحدت ميان اين دو نهاد علمي از امروز بسيار عميقتر و بهتر بود؛ اما پس از آنکه غربيها، علوم خود را وارد متون دانشگاهي ما کردند، سبب شد که ميان حوزه و دانشگاه فاصله ايجاد شود.
اين مدرس خارج فقه حوزه علميه قم ادامه داد: دشمنان اسلام ميدانستند که وحدت حوزه و دانشگاه براي آنها خطر جدي خواهد بود، به همين دليل اختلاف ميان اين دو نهاد علمي را کليد زدند و القا کردند که اگر کسي به دانشگاه ميرود بي دين و آن کسي که به حوزه ميرود از سياست به دور است.
وي اظهار داشت: امروز نظام جمهوري اسلامي ايران نيز بايد همچون سابق وحدت ميان حوزه و دانشگاه را بيشتر کند تا اين دو نهاد علمي با هم متحدتر شوند و نهضت علمي را در کشور به راه بياندازند.
حضرت آيتالله مکارم شيرازي گفت: مديريت کشور در تمام مراحل و امور به دست دانشگاهيان و حوزويان است، اگر اين دو نهاد علمي دست به دست هم دهند ميتوانند در اداره کشور اقدامات ارزشمند انجام دهند و در برابر دشمنان بايستند.
وحدت حوزه و دانشگاه سبب پيروزي انقلاب اسلامي شد
وي يادآور شد: آنچه سبب شد که پيروزي انقلاب اسلامي اتفاق بيفتد همين وحدت ميان حوزه و دانشگاه بود و امروز غرب سعي دارد اين دو نهاد را از هم دور کند؛ اما خوشبختانه با وجود همه تلاشهاي غربي براي اختلاف ميان اين دو نهاد علمي، هماينک ارتباط خوب و مناسبي ميان اين دو برقرار است و اميدواريم اين روند در آينده بيشتر و بهتر باشد.
اين مرجع تقليد افزود: امروز بايد طلبه و دانشجوي ما بيش از گذشته با هم ارتباط داشته باشند و حتي با هم مبادلات علمي انجام دهند و پيشنهاد ميشود يک مجله علمي را حوزه و دانشگاه به صورت مشترک، توليد و منتشر کنند.
وي ادامه داد: در دنياي امروز کساني که از علوم عقب بمانند ناچارند دست به سوي ديگران دراز کنند، بنابراين بايد در همه علوم پيشگام بوده و تنها مصرف کنند آن نباشيم؛ زيرا غربيهاي در تلاشند از اين طريق فرهنگ و سياست خود را وارد فرهنگ ما کنند.
نهضت علمي بسيار خوبي در حوزه اختراعات و اکتشافات در کشور ايجاد شده است
اين مفسر قرآن کريم گفت: خوشبختانه هماينک نهضت علمي بسيار خوبي در حوزه اختراعات و اکتشافات در کشور ايجاد شده و ايران اسلامي در منطقه ميدرخشد و اين سبب تبليغ و نشر اسلام ميشود؛ زيرا دشمنان در تلاشند تا اسلام را مانع توليد علم جلوه دهند؛ اما با پيشرفتهاي بدست آمده، تبليغ ناشايست آنها بيتاثير شده است.
وي تاکيد کرد: دشمنان تلاش ميکردند اين گونه جلوه دهند که دين افيون تودههاست و همه چيز را از بين ميبرد؛ ولي در نظام جمهوري اسلامي ايران پيشرفتهاي علمي اين ادعا را بياساس نشان داد و موفقيتهاي علمي سبب گسترش بيشتر دين شد.
حضرت آيتالله مکارم شيرازي خطاب به دانشجويان حاضر در اين جلسه گفت: شما دانشجويان که به دنبال توليد علم و انديشه در کشور اسلامي هستيد، کار شما حکم جهاد را دارد و هر گامي براي پيشرفت علمي برداريد اين تلاش شما همان جهاد است.
وي ادامه داد: اگر کشور ما پيشرفت علمي و امنيتي داشته باشد سبب صدور انقلاب به سراسر جهان ميشود؛ زيرا براي صدور انقلاب نيازي به لشکر کشي نيست.
ساختن ايراني الگو و پيشرفته سبب صدور انقلاب ميشود
اين مرجع تقليد اظهار داشت: ساختن ايراني الگو و پيشرفت، سبب صدور انقلاب ميشود؛ زيرا ما استعدادهاي درخشاني در حوزه و دانشگاه داريم و اينها ميتوانند ايراني پيشرفته و الگو همه جهانيان را بسازند.
وي تاکيد کرد: بايد اين استعدادهاي درخشان در ايران اسلامي شناسايي و پرورش داده شوند؛ زيرا اينها سرمايههاي اصلي هر نظام و حکومت هستند و لوازم پيشرفت کشور را اين افراد رقم ميزنند.
حضرت آيتالله مکارم شيرازي خاطر نشان کرد: امروز کشور ما از سرمايه عظيم استعدادهاي درخشان برخوردار است؛ زيرا سرمايه تنها به معادن نفتي نيست، استعدادهاي انساني بهترين سرمايه هر کشور هستند.